Şimdi yükleniyor

Photoshop Özel Shape Oluşturma

1-) Önce Menülerden File  New i tıklayıp yeni bir dosya oluşturuyoruz.(Kısa yolu: Ctrl+N)

12

New komutuna tıklanıldığında aşağıdaki pencere ekrana gelecektir.Genişlik ve yükseklik değerlerini 500×500 girip OK butonuna tıklayalım.
2-)Araç kutusundan “custom shape tool”u seçelim.Seçtikten sonra resimde de göründüğü gibi üst kısımda bu aracımıza ait özelliklerde çıkacaktır.

3-) Resimdeki (2 numaralı) Shape seçeneğinin yanındaki ok ifadesine tıklayalım.Daha sonra aşağıdaki resimde de göründüğü gibi 2 no’lu ayarlar ikonuna tıklayıp ekrana gelen seçeneklerden “All” seçelim.Böylelikle mevcut Photo Shop programamız içinde bulunan shape kalıplarının hepsi ekrana gelecektir.

4-)Ekrana gelen shapelerden herhangi birini seçip oluşturduğumuz dosya üzerine tıklayarak uygulayalım. Ben bulut shape ni seçtim.Son görüntü aşağıdaki gibidir.

 

5-) En son olarak FileSave komutunu tıklayarak format kısmından .jpeg uzantısını seçerek kaydedelim.

Yorum gönder