Şimdi yükleniyor

İstanbul’da Kışın Gezilecek Yerler | Kışın Bir Başka Güzel İstanbul

İstanbul’da Kışın Gezilecek Yerleri henüz görmediyseniz çok şey kaçırdınız! Kışın bir başka güzel olan İstanbul’da görülmesi gereken çok şey var. Bende yazımda bunlardan bahsedeceğim.  İstanbul’da kış, gerçekten bir mucize, siz de benimle bu kar şölenine katılmak için buyurun İstanbul’da kışın gezilecek yerlere…

İstanbul Boğazını Seyredelim

İstanbul’da Kışın Gezilecek Yerler dediğimizde aklımıza hemen İstanbul boğazı gelebilir, elbette hava biraz soğuk olacak ama yine de Boğaz’ın kıyısında çok keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Bunlardan biride Ortaköy Sahilde olabilir. Sabahın erken saatlerinde giderseniz  daha sessiz sakin olacaktır. Anadolu yakasından gitmek isteyenler Kadıköy – Beşiktaş vapur hattını kullanabilir, böylece güzel bir deniz yolcuğu da yapmış olursunuz. İstanbul’un göz bebeği Dolmabahçe’yi, Topkapı Sarayını, Haydar Paşa Garını, Galata Kulesini ve daha bir çok İstanbul güzelliğini Ortaköy’den uzun uzun izleyebilirsiniz. Ortaköy Camî çevresinde kısa bir yürüyüş yaptıktan sonra, sahildeki kafelerden birinde oturup eşsiz manzaraya karşı çayınızı yudumlayabilirsiniz. Sonrasında ardı ardına dizilmiş kumpircilerden kumpirinizi alarak sahilde manzaraya karşı yiyebilirsiniz. İstanbul boğazı denildiğinde ilk akla gelen Ortaköy boğazının tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Ortaköy’e Nasıl Gidilir?

Ortaköy İstanbul’un merkezi konumlarından biri olduğu için ulaşımı çok kolaydır. Bir çok noktadan toplu taşıma ile ulaşabilirsiniz. Anadolu Yakası’ndan geliyorsanız Beşiktaş vapurunu kullanabilirsiniz.

Beşiktaş’tan Ortaköy yönüne giden otobüsler;

  • 42T, 40T, 22, 22RE, 25, 25E numaralı otobüslerden birini kullanarak Ortaköy otobüs durağında inebilirsiniz.

Ortaköy Camî Tam Adresi Ve Konumu

Adres: Mecidiye, Mecidiye Köprüsü Sk. No:1 D:1, 34347 Beşiktaş/İstanbul

Ayasofya – Sultanahmet

İstanbul’un yazın ve kışın göz bebeği tarihi yarım adadaki en güzel mekanlardan biri Sultanahmet bence.

Sultanahmet sokaklarında yürürken kendinizi tarihin derinliklerinde buluyorsunuz bunun üzerine bir de kar eklenince gerçekten insanda büyük hayranlık uyandırıyor bu mekân.  Ve tarihi yarım adaya gittiğinizde Sultan Ahmet Camî, Ayasofya Camii, Topkapı Sarayı, Çemberlitaş, Yerebatan Sarnıcı, ve Kapalı Çarşı gibi daha bir çok tarihi noktaya da yürüyerek ulaşabilir gezip görebilirsiniz. Sultanahmet’e metro ve tramvayı kullanarak rahatça ulaşabilirsiniz.

Ayasofya – Sultanahmet’e Nasıl Gidilir?

Tarihi yarım adadaki Sultanahmet’e toplu taşıma ile ulaşmak için bir çok alternatif var oldukça kolay ulaşabilirsiniz aslında Sultanahmet’e.

Anadolu Yakasından

  • Kadıköy’den Eminönü vapuruna binerek Eminönü iskelesinde inip Bağcılar yönüne giden T1 Tramvay hattına binebilir veya Eminönü’nden 15 dk kadar yürüyerek Sultanahmet’e ulaşabilirsiniz.
  • Üsküdar’dan veya herhangi bir  Marmaray istasyonundan Marmara’ya binerek Sirkeci durağında inebilir buradan yine T1 Tramvay hattına aktarma yapabilir veya Valilik çıkışından çıkarak 10 dk kadar yürüyerek Sultanahmet’e ulaşabilirsiniz.

Avrupa Yakasından

  • T1 Tramvay hattını kullanarak direk Sultanahmet durağında inebilirsiniz.
  • M2 Metro hattında Vezneciler – İstanbul Üniversitesi durağında inerek T1 Tramvay hattına aktarma yapabilirsiniz.
  • Taksim’den fenikülere binerek yine T1 Tramvay hattına aktarma yapabilirsiniz.
  • Vezneciler İETT durağına otobüsle gelerek buradan T1 Tramvay hattına aktarma Yapabilirsiniz.
  • Vezneciler İETT durağına gelen otobüsler; 39A, 39B, 39Y, 55V, 86V, 36A, 36V, 37Y, 38B, 77A

Sultanahmet – Ayasofya Camii Tam Adres Ve Konumu

Adres: Sultan Ahmet, Ayasofya Meydanı No:1, 34122 Fatih/İstanbul

Google Maps’de Konumu Görmek İçin Tıklayınız.

Fethi Paşa Korusu

Çok büyük bir yüz ölçümüne sahip Fethi Paşa Korusu yazın olduğu gibi kışın da İstanbul’un göz bebeği mekanlarından biri bence. İçerisinde çocuk oyun alanlarının spor parklarının yürüyüş parkurunun olduğu devasa bir Koru aslında. Bunların hepsi kar ile birleşince muhteşem manzaralar çıkıyor ortaya. Ayrıca İstanbul Boğazını ve köprüyü seyrederken bir hafif kar yağıyorsa manzaranıza doyum olmaz. Koruyu haftanın her günü 8:30 ile 23:00 saatleri arasında ziyaret edebilir bu eşsiz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Fethi Paşa Korusu Nasıl Gidilir?

Üsküdar’da bulunan Fethi Paşa Korusuna alternatif bir çok yol bulunmakta ancak bence en basit rota Marmaray ile Üsküdar durağına gelerek buradan yürüyerek gitmek.

Avrupa Yakasından

  • Beşiktaş, Eminönü, Karaköy, Sarıyer gibi noktalardan vapura binerek Üsküdar‘da gelebilir ve buradan 10 dk yürüyerek ulaşabilirsiniz.
  • Metrobüs ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünü geçtikten sonra Boğaziçi Köprüsü durağında ininiz. Beylerbeyine doğru yürüdüğünüzde bir alt geçitten geçeceksiniz sonrasında karşınızda çıkan İETT durağından Üsküdar otobüslerine binerek Paşa Limanı durağında inebilirsiniz.
  • Metro hatlarından herhangi biri ile Marmaray’a aktarma yapabilir Marmaray’ın Üsküdar durağında inerek ulaşabilirsiniz.

Anadolu Yakasından

  • Ayrılık Çeşmesinden Marmaray aktarması yaparak Marmaray’ın Üsküdar durağında inebilir 10dk yürüyerek ulaşabilirsiniz.
  • Metrobüs ile Boğaziçi Köprüsü durağında inerek yukarıdaki adımları takip ederek otobüse aktarma yaparak ulaşabilirsiniz.
  • Paşalimanı durağından geçen İETT otobüsleri;
    15R,  15Y,  15B, 15T, 15B,  15N, 15U,  15P,  15C, 15B,  15C, 15B, 15,  15E, 15Y,  15B,  15K,  15P, 15C, 15R.
  • DOLMUŞ: D-31

Fethi Paşa Korusu  Tam Adres Ve Konumu

Adres: Kuzguncuk Mah. Paşalimanı Cad. Nacak sok. No:6 Üsküdar/ İstanbul  TEL: 444 10 34

Google Maps’de Konumu Görmek İçin Tıklayınız.

Üsküdar Sahil

Üsküdar Kız Kulesi ile bütünleşen bir ilçe aslında, İstanbul’da kışın gezilecek yerler listelerinde mutlaka yer alan Kız Kulesi ‘de şüphesiz İstanbul’un eşsiz güzelliklerinden birisi. Yazın olduğu gibi kışında yüzlerce yerlileri ve yabancı turisti ağırlıyor Üsküdar sahil. Sahilden 150-200 metre uzaklıktaki Kız Kulesi ile kar birleşince bakanları kendine hayran bırakan bir manzara ortaya çıkıyor. Bu sahilde hafif kar altında yürüyerek eşsiz İstanbul boğazını seyretmek insanı gerçekten ruhen dinlendiriyor. Fethi Paşa korusunu gördükten sonra sahil boyu bir yürüyüş yaparak yine kışın İstanbul’un tadını çıkarabilirsiniz.

Taksim, Galata Kulesi

Kız Kulesine değinmişken Galata Kulesini atlamak olmaz. Yine yüzlerce yıldır ayakta kalan bu kuleyi kışın ziyaret ederek eşsiz manzaralara tanıklık edebilirsiniz. Ayrıca Galata kulesine çıkarak İstanbul’a kuş bakışı bakabilirsiniz. İstanbul’da gezilecek caddeler giyince ilk akla gelene İstiklal Caddesinde yürüyüş yapabilirsiniz.

Kuzguncuk

İstanbul’da kışın gezilecek yerler deyince yine ilk akla gelen mekanlardan biri Kuzguncuk. Üsküdar’a bağlı Kuzguncuk ilçesi kışın çok tatlı bir yer haline geliyor. Renk renk evlerin bulunduğu bu tatlı şirin semttin sokaklarında kaybolabilir renkli bir çok fotoğraf çekilebilirsiniz. Geçmişte Can Yücel’in mekanı olarak da bilinen Çınaraltı Kafe ve Çınar Kafede çayınızı kahvenizi içebilirsiniz.

Emirhan Korusu

Sarıyer’de bulunan Emirhan Korusu içerisinde parklar, banklar ve kafe bulunduran büyük bir koru. İçerisindeki belediyeye bağlı kafede uygun fiyatlara karnınızı doyurabilir veya kahvaltıya buraya gidebilirsiniz. İstanbul Boğazının hemen dibindeki bu koruda yer yer İstanbul Boğazını gözlemleyebilirsiniz. Daha önce yazdığımız Emirgan Korusu ile ilgili yazıya aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Emirgan Korusuna Nasıl Gidilir?

Emirgan Korusu ile ilgili daha fazla bilgi için “Emirgan Korusuna Nasıl Gidilir?” adlı yazımıza göz atabilirsiniz.

Yorum gönder